Μηνιαία άρθρα Οκτώβριος 2014

Εργα για τα απορρίμματα σε Πύργο, Θράκη και Στερεά Ελλάδα

Προχωρούν από το υπουργείο περιβάλλοντος οι διαδικασίες για τη διαχείριση των αποβλήτων στους δήμους Πύργου, Νέστου, Δράμας και σε αρκετούς δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την πορεία των έργων, θα σταματά η λειτουργία των παράνομων χωματερών που έχουν δημιουργηθεί εδώ και 2 δεκαετίες στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Η μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων στον Πύργο Ηλείας ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Επισημαίνεται ότι σημαντι...

Περισσότερα

Η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική παρέμεινε σταθερή το 2014

Η περίφημη τρύπα του στρώματος του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έφθασε φέτος στο αποκορύφωμά της στις 11 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας μια έκταση 24,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχεδόν όση και στο μέγιστο σημείο της πέρυσι (24 εκατ.), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η NASA (Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ) και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Η τρύπα του όζοντος το 2014 είχε μια έκταση σχεδ...

Περισσότερα

Κύπρος: “ο ρυπαίνων πληρώνει”, τηγανοκίνηση και πράσινα σχολεία από δήμο-πρότυπο

Λαμπρό παράδειγμα για την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα αποτελεί η Αγλαντζιά, ένα προάστιο της Λευκωσίας που πρωτοπορεί σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, αλλά και αξιοποίησης του χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου στις μετακινήσεις.

—Pay as you throw

Ο Δήμος Αγλαντζιάς επιδιώκει την ένταξη του συστήματος “Πληρώνω ό,τι πετώ – Pay as you throw” (PAYT) στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, ώστε οι πολίτες να επιβαρύνονται με βάση τις πραγματικές ποσότητες των απορ...

Περισσότερα