Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πολυτεχνείο Ξάνθης με θέμα τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Την Τρίτη 25 Απριλίου στις 12:00 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης με θέμα “Βιώσιμη Ανάπτυξη – Από τη θεωρία στην πράξη”. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και την ESTIEM LG Xanthi.

DSCN4243

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πράξης REUNI (Renewables for sustainable student Living) «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικός Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Συμμετοχή 3 χωρών: Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν).

DSCN4234   DSCN4236

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του ΔΠΘ κ. Παντελής Μπότσαρης πραγματοποίησε ομιλία για την Πράξη του προγράμματος τονίζοντας ότι κύριος στόχος του έργου είναι η εισαγωγή των ΑΠΕ (ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, γεωθερμία, καύση βιομάζας) στη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων CO2 και την εκπαίδευση των φοιτητών και των πολιτών σε θέματα που αφορούν τις τεχνολογίες ΑΠΕ.

DSCN4244

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους τεχνικούς συμβούλους του έργου κ. Κων/νο Λυμπερόπουλο, Αντώνη Κοκκινίδη και Νικόλαο Ψαρρά για την ηλιακή ενέργεια, τη βιομάζα και τη γεωθερμία αντίστοιχα και για τα σχετικά έργα που έχουν κατασκευαστεί στην Πολυτεχνειούπολη των Κιμμερίων Ξάνθης, μέσω του προγράμματος.

DSCN4257   DSCN4262

Τέλος, μετά το πέρας του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ του ΔΠΘ. Πιο συγκεκριμένα, στον υβριδικό σταθμό βιομάζας/ηλιακών συλλεκτών συνολικής ισχύος 2,3 MWth για θέρμανση, ψύξη και ΖΝΧ για το συγκρότημα των Φοιτητικών Εστιών Κιμμερίων Ξάνθης και το Αμφιθέατρο του ΔΠΘ και στο σύστημα αβαθούς γεωθερμίας ισχύος 225 KWth και την κεντρική κλιματιστική μονάδα για ψύξη, θέρμανση και ΖΝΧ του εστιατορίου της κοινότητας.

DSCN4277

aeiforianews

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>