Ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές ΑΠΕ και ΕΞΕ στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη/Χρηματοδοτικά Εργαλεία»

Την Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2016 στις 18:00, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, ημερίδα με θέμα τις «Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη/Χρηματοδοτικά εργαλεία». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

DSCN3044

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τους βουλευτές Έβρου κ. Αναστασία Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης κ. Αργύρη Πλέσια και τον πρόεδρο του ΚΑΠΕ κ. Βασίλειο Τσολακίδη, στους οποίους τονίστηκε η σημασία των τομέων ΑΠΕ και ΕΞΕ στην ανάπτυξη του Έβρου αλλά και όλης της χώρας.

DSCN3038

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Ταμίου Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ) κ. Κων/νο Βαρλαμίτη με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΠ&Δ για Δήμους. Ακολούθως, ο Διευθυντής των ΑΠΕ του ΚΑΠΕ κ. Κώστα Καρύτσας παρουσίασε την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε αγροτικές χρήσεις.

DSCN3050

Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Μπόγδος από την εταιρεία ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΑΕ αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό και ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΚΑΠΕ κ. Μάρκος Δαμασιώτης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις εφαρμογές των ΑΠΕ σε κτίρια δημοσίου χαρακτήρα. Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΔ η κ. Αργυρώ Δημούδη, η οποία πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα την αειφορία στο δομημένο περιβάλλον με στόχο κτίρια και οικισμούς σχεδόν μηδενικών εκπομπών CO2.

aeiforianews

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>