Πεκίνο: Πρωτοχρονιά με αυξημένα επίπεδα αιθαλομίχλης

Οι κάτοικοι του Πεκίνου ξεκίνησαν το νέο έτος με επικίνδυνα επίπεδα αιθαλομίχλης.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα που δημοσιεύεται από το Δημοτικό Γραφείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, την Κυριακή έφτασε το 482, αγγίζοντας σχεδόν το 500, την ανώτατη δυνατή μέτρηση της κλίμακας, και πολύ πέρα ​​από το σημείο 300 που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία. Η αμερικανική πρεσβεία δίνει τη δική της μέτρηση, και ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα ήταν στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερα από το 500.

Περισσότερες από δώδεκα άλλες πόλεις σε γειτονικές επαρχίες κατέγραψαν επίσης επικίνδυνα επίπεδα νέφους. Η κακή ορατότητα οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε όλη την περιοχή.

Το Πεκίνο εξέδωσε «πορτοκαλί συναγερμό» για την ατμοσφαιρική ρύπανση, και τα βαριά οχήματα και φορτηγά που μεταφέρουν απόβλητα κατασκευών απαγορεύτηκαν από τους δρόμους, ενώ ορισμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις μείωσαν την παραγωγή τους.

Πορτοκαλί συναγερμός σημαίνει βαριά ρύπανση που αναμένεται να διαρκέσει για τρεις συνεχόμενες ημέρες, με τα επίπεδα των σωματιδίων PM2.5 να είναι υψηλότερα από 150.

Τα PM2.5 αναφέρονται σε σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 χιλιοστά, που μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες, και θεωρούνται τα πλέον επιβλαβή για την υγεία. Όταν η ειδοποίηση είναι σε ισχύ, οι υπαίθριες δραστηριότητες στα σχολεία ακυρώνονται και οι κατασκευαστικές εργασίες αναστέλλονται.

Το βαρύ νέφος διατάραξε την επιστροφή των ταξιδιωτών που επωφελήθηκαν από το τριήμερο του νέου έτους. Το αεροδρόμιο Τιαντζίν ακύρωσε περισσότερες από 300 πτήσεις, και το αεροδρόμιο του Πεκίνο 50.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδά τους, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς πολιτικής αεροπορίας για καθυστερήσεις πτήσεων που προκαλούνται από καιρικές συνθήκες ή έλεγχο της κυκλοφορίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>