Στο Χελμό ο ψηλότερος ερευνητικός σταθμός Μέτρησης Περιβαλλοντικών και Κλιματικών Παραμέτρων

Ένας πρότυπος και σύγχρονος ερευνητικός σταθμός Μέτρησης Περιβαλλοντικών και Κλιματικών Παραμέτρων, ξεκίνησε να λειτουργεί στην υψηλότερη κορυφή του όρους Χελμός της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 2.324 μέτρων, πιο ψηλά από κάθε άλλον του είδους του στην Ελλάδα.

Ο σταθμός, που βρίσκεται πλησίον του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος», του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτελεί υποδομή εθνικής εμβέλειας και έρευνας, συμβάλλοντας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας.

Παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις φυσικοχημικές ιδιότητες του ατμοσφαιρικού αερολύματος υποβάθρου και τα αέρια του θερμοκηπίου, με σκοπό τη μακρόχρονη μελέτη των επιπτώσεων τους.

Τα εγκαίνια του σταθμού έγιναν εντός του Ιουνίου. Στη χρηματοδότηση του έργου συνέβαλε το έργο ΚΡΗΠΙΣ «ΟΣΠΕΕ» (ΕΠΑΝ ΙΙ) της ΓΓΕΤ. Οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού ξεκίνησαν πέρυσι τον Ιούλιο 2015 και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EnTeC.

Πηγή: newsbeast.gr

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>