Σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα “Το νερό στην πόλη” στην Αλεξανδρούπολη

Την Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 18:00-20:30, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σεμινάριο εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με θέμα το πρόγραμμα “Το Νερό στην Πόλη”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στην Αλεξανδρούπολη από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterannean (GWP-Med) σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΑ.

DSCN4191

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε αρχικά εισήγηση από την εκπρόσωπο του GWP-Med κ. Νάσια Κασσελά με θέμα “Οι δράσεις του προγράμματος “Το Νερό στην Πόλη””. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης τονίστηκε ότι στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την παροχή του νερού στην πόλη, μέσα από ένα έργο αύξησης της χωρητικότητας του ταμιευτήρα της πόλης και να προωθήσει καλές πρακτικές για βιώσιμη χρήση του νερού στο αστικό περιβάλλον, μέσα από την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή τοπικών φορέων.

DSCN4198

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΑ κ. Χρήστος Κακαλής πραγματοποίησε ομιλία για τα σχέδια διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την οδηγία 60/2000/ΕΚ, η οποία αναφέρεται στο γλυκό νερό.

DSCN4199

Ακολούθως, παρουσιάστηκε από την κ. Βίκυ Μαλωτίδη (Μεσογειακό γραφείο πληροφόρησης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη – MIO-ECSDE) το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό “Νερούπολη”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το Μάιο στον ιστότοπο www.water-polis.gr, για να μπορούν να υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί με αυτό δράσεις σχετικές με το νερό.

DSCN4210

Τέλος, παρουσιάστηκαν από τους κ. Βασίλη Ψαλλιδά και Ηρώ Αλάμπεη (Μεσογειακό γραφείο πληροφόρησης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη – MIO-ECSDE) ιδέες για βιωματικές δραστηριότητες με βάση το συνοδευτικό εποπτικό υλικό για τον νερό.

DSCN4218

aeiforianews

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>