Το πρόγραμμα “Το Νερό στην Πόλη” στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος “Το Νερό στην Πόλη” σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Αλεξανδρούπολης και όμορων περιοχών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στην Αλεξανδρούπολη από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterannean (GWP-Med) σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΑ. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την παροχή του νερού στην πόλη, μέσα από ένα έργο αύξησης της χωρητικότητας του ταμιευτήρα της πόλης και να προωθήσει καλές πρακτικές για βιώσιμη χρήση του νερού στο αστικό περιβάλλον, μέσα από την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή τοπικών φορέων. Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) μέσα από το δίκτυο MEdIES συντονίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος.

DSCN4219

Κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος  (3-7 Απριλίου) πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα εξής σχολεία: 4ο ΔΣ Αλεξ/πολης, 5ο ΔΣ, Αλεξ/πολης, Πειραματικό ΔΣ Αλεξ/πολης, ΔΣ Παλαγίας, 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης και 5ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης. Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκαν, από εκπαιδευτικούς του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE), βιωματικές δραστηριότητες με τους μαθητές με σκοπό την κατανόηση μερικών βασικών εννοιών που σχετίζονται με το νερό και την υιοθέτηση καλών πρακτικών για τη βιώσιμη χρήση του νερού στο αστικό περιβάλλον.

DSCN4223

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις είναι δίωρες και απευθύνονται σε μαθητές Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού και Α και Β Γυμνασίου. Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα συνεχιστεί και μετά τις διακοπές του Πάσχα, για περίπου 2 μήνες, μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Επίσης, υπάρχει σχεδιασμός για συνέχιση των παρεμβάσεων και την επόμενη σχολική χρονιά. Τέλος, οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται θα λειτουργήσουν και σαν “εισαγωγή” των μαθητών στο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό “Νερούπολη” που θα είναι έτοιμο μετά τον Μάιο και θα ανεβεί στον ιστότοπο www.water-polis.gr.

aeiforianews

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>