ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ/ΧΑΡΤΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΔΩΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔιΣΑ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. οργανώνουν νέο πρόγραμμα χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού στους κάδους με το κίτρινο καπάκι.

Στα πλαίσια του προγράμματος χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου Ορεστιάδας που απευθυνόταν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή του προγράμματος. Τέλος, δόθηκαν αφίσες και φυλλάδια με πληροφορίες για την ανακύκλωση χαρτιού/χαρτονιού ώστε να μοιρασθούν στις σχολικές μονάδες και να ενημερωθούν οι μαθητές.

Οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών φέρουν κίτρινο καπάκι και ειδικό διακριτικό αυτοκόλλητο που κάνει γνωστό στον πολίτη ότι ο κάδος δέχεται μόνο χάρτινες συσκευασίες. Σε πρώτη φάση προγραμματίζεται να αναπτυχθούν στο Δήμο Ορεστιάδας περίπου εβδομήντα (70) κάδοι με κίτρινο καπάκι και μέχρι σήμερα έχουν ήδη τοποθετηθεί 43 κάδοι με κίτρινο καπάκι σε σημεία ενδιαφέροντος όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, κ.λπ., όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών. Οι χάρτινες συσκευασίες που θα συλλέγονται θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Διδυμοτείχου προς διαλογή από ξένες ύλες, συμπίεση σε δέματα και ακόλουθη αξιοποίηση σε βιομηχανίες ανακύκλωσης χαρτιού.

img3_0

Πηγές εικόνων: ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Δήμος Ορεστιάδας

Για την επιτυχία του προγράμματος χωριστής συλλογής χαρτιού/χαρτονιού καθοριστική είναι η συμμετοχή και η προσωπική δράση του καθενός, που θα πρέπει να συλλέγει χωριστά το χαρτί και χαρτόνι στο σπίτι, στο σχολείο, στις υπηρεσίες και στο γραφείο.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με ευθύνη και συνέπεια το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού.

Πηγές: orestiada.gr, diaamath.gr

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>