Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την εκπαίδευση στην Αλεξ/πολη

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση”. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου με θέμα “Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων”που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πραγματοποιείται στις 15-16 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

DSCN2449

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά της Έκτης Δημοτικού και της Πρώτης Γυμνασίου από σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε χαιρετισμός και μικρή ομιλία από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη κ. Ευάγγελο Λαμπάκη προς τα παιδιά στην οποία τους εξήγησε τη σημασία που έχει για τη ζωή μας η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος και τον σκοπό που πραγματοποιείται το συνέδριο.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από την κ. Σοφία Τσιροπούλου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Έβρου, με θέμα “Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διαχειρίζεται τα απορρίμματα”. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις για τα στερεά απόβλητα που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Έβρου την τελευταία δεκαετία (εκδηλώσεις για τα διαχείριση των απορριμμάτων, ανακύκλωση χαρτιού, ανακύκλωση πλαστικών, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ανακύκλωση τηγανελαίων, κομποστοποίηση κτλ.).

DSCN2460

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Έβρου κ. Στέργιος Αποστολακούδης. Τέλος, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο ο οποίος έκανε μαζί με τον κ. Λαμπάκη συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη σημασία που έχει η δραστηριοποίηση τους για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης τους.

aeiforianews

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>