Νέα προσπάθεια διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων στον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια του Ενιαίου συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, για την οργάνωση ενός ειδικού συστήματος συλλογής των αστικών στερεών αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων στο Ηράκλειο, με τον πρώτο ειδικό κάδο συλλογής, ο οποίος διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικής πρόσβασης με προσωπική κάρτα χρήσης, να τοποθετείται τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Κορνάρου, ενώ θα έχει προηγηθεί πρόσκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου προς τους γιατρούς – μέλη του να συμμετάσχουν στην πιλοτική αυτή φάση. Παράλληλα, ο ΕΣΔΑΚ θα δημιουργήσει την ειδική τσάντα συλλογής των αστικών ιατρικών αποβλήτων, η οποία και θα διανεμηθεί στους γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι κινήσεις αυτές αποφασίστηκαν στη συνάντηση που έγινε μεταξύ του προέδρου του ΕΣΔΑΚ, Χάρη Μαμουλάκη, του μέλους της διοίκησης και δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη, με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου, Χάρη Βαβουρανάκη και Γιώργο Κοχιαδάκη, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της πιλοτικής περιόδου λειτουργίας θα αξιολογηθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς και ανάλογα θα δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις του προγράμματος. Η ανάπτυξη του νέου ρεύματος διαχείρισης, ξεκινάει από τα όρια του Δήμου Ηρακλείου με στόχο το επόμενο διάστημα να επεκταθεί στο σύνολο του νομού Ηρακλείου, δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση των συγκεκριμένων απορριμμάτων.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Βασιλάκης

Πηγή: ert.gr

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>