Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με στόχο μια πιο καθαρή και φιλική πόλη προς τους πολίτες, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη στο www.followgreen.gr/alexpolis, αποτελώντας ένα εργαλείο επιβράβευσης των πολιτών, για την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους, σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Το εύχρηστο, ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας αποτελεί μέρος των “έξυπνων πόλεων” και είναι ανοιχτό να υποδεχτεί κάθε πολίτη που κατοικεί ή/και εργάζεται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο βασικές του λειτουργίες είναι οι εξής:

  • Δημιουργώντας οι πολίτες έναν λογαριασμό στο Followgreen θα μπορούν να κερδίζουν πόντους είτε μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που θα πραγματοποιούν, είτε και με τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου.
  • Οι πολίτες θα εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές – εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή θα τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση», που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο.

Καλούμε, τους πολίτες να γίνουν μέρος της δράσης, κάνοντας την εγγραφή τους στο Followgreen του Δήμου μας, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις να παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές στη δημοτική πλατφόρμα, επιβραβεύοντας τους συμπολίτες μας και λαμβάνοντας δωρεάν προβολή της επιχείρησής τους. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Πηγή: followgreen.gr/alexpolis

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>