Ο ρόλος των Συνεργείων στη Διαχείριση Αποβλήτων

Δελτίο Τύπου ΣΕΔ ΣΥΣΕΣΥΣ

«Ο ρόλος των Συνεργείων στη Διαχείριση Αποβλήτων»

Το ΣΥΔΕΣΥΣ χορηγός σε ημερίδα για την ανακύκλωση Συσσωρευτών και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, παρουσία επαγγελματιών επισκευαστών οχημάτων και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκαν από ενημερωμένους εισηγητές οι διεθνείς και Ελληνικές καλές πρακτικές σε σχέση με την ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση αποβλήτων από τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων, καθώς και οι τελευταίες ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΥΔΕΣΥΣ, κ. Κωνσταντίνος Μεταξάς, παρουσίασε τις «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Ανακυκλώσιμων Υλικών και τις Υποχρεώσεις των επισκευαστών». Τόνισε τους κινδύνους για την υγεία από τα απόβλητα των συσσωρευτών, καθώς και τη δράση και τους στόχους του ΣΥΔΕΣΥΣ για την εναλλακτική διαχείρισή τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 13 χρόνια λειτουργίας του, το ΣΥΔΕΣΥΣ κατάφερε να οδηγήσει σε ανακύκλωση 150.000 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών Μολύβδου – Οξέος, και 388 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου – καδμίου. Για το 2016 κατάφερε να πετύχει αύξηση κατά 177% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στις ποσότητες αποβλήτων συσσωρευτών που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση.

DSC_0681

Ο κύριος Μεταξάς ενημέρωσε και για την πρωτοποριακή εκστρατεία ενημέρωσης πόρτα-πόρτα (door to door) του ΣΥΔΕΣΥΣ, σε πάνω από 400 επιχειρήσεις επισκευής οχημάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκευαστών σε θέματα αστικής συμπεριφοράς και προστασίας του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά ο κύριος Μεταξάς δήλωσε: «Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΥΔΕΣΥΣ θα συνεχιστούν και το 2017, για την ενεργό συμμετοχή όλων στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών».

Την ημερίδα  πραγματοποίησαν από κοινού, το Eπιμελητήριο  Κοζάνης, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Κοζάνης (ΣΠΙΣΕΑΜΚ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων & Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ),  με την ευγενική χορηγία και  στήριξη της εταιρίας «Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε.)»

Ανάμεσα στους εισηγητές, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κοζάνης κύριος Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο  πρόεδρος της ΟΒΕΑΜΜΕ κύριος Αναστάσιος Λυκάτζης, η κα Καλλιόπη Αδαμίδου Γεωλόγος – Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες (περιβαλλοντολόγοι, διπλωματούχοι μηχανικοί)  στο τομέα του περιβάλλοντος.

Πηγή: sydesys.gr

 

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>