Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες καπνού και σιτηρών στη Ροδόπη

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες καπνού και σιτηρών καταστράφηκαν σε όλο το μήκος της ανατολικής λεκάνης της Ροδόπης, από τη Κομοτηνή έως και την περιοχή του δήμου Αρριανών, μετά από τη νεροποντή που έπληξε την περιοχή από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, από την ένταση του φαινομένου και από πτώσεις δέντρων παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν γεωργικοί ελκυστήρες, αγροτικά αυτοκίνητα και αγροτικές υποδομές σε όλο το εύρος της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Επιπλέον, από την δύναμη του νερού υποχώρησε το οδόστρωμα στον οικισμό του Δοκού, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν με υπερχείλιση ποταμών και παραποτάμων στις περιοχές της Βραγιάς, του Πάσσου, της Φιλλύρας, του Καλληντυρίου, του Ομηρικού και άλλων οικισμών.

Αδιάβατες παραμένουν οι διαβάσεις στο ύψος του Μακροπόταμου, οι οποίες έχουν υπερχειλίσει και έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από την διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στους οδηγούς να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα συγκεκριμένα σημεία.

Κλιμάκια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜ-Θ) πραγματοποίησαν μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αγρότες των περιοχών ζητούν την αποτίμηση των ζημιών από τους εμπειρογνώμονες του ΕΛΓΑ.

Πηγή: agrotypos.gr

Λέξεις Κλειδιά:  ,

Απάντησε

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>